Sider

tirsdag den 26. august 2014

Brudepigekjoler















De sidste mange måneder er gået næsten udelukkende med at designe og sy tre brudepigekjoler. De to af kjolerne var til mine egne piger, som ses på billederne. Det var min mands lillesøster, der skulle giftes. Da hun spurgte om mine børn kunne tænke sig at være brudebørn, tilbød jeg, at sy kjoler til pigerne. Til brylluppet var der hele 7 brudebørn (fire drenge og tre piger). Det var et meget flot syn.

Jeg brugte mange timer på at kigge billeder på nettet af brudepigekjoler, for at blive inspireret. Jeg tegnede mange skitser og kiggede på mange forskellige materialer. Sammen med bruden fik vi indkredset, hvilket design kjolerne sådan nogenlunde skulle have. Men bruden havde endnu ikke selv valgt kjole, så mange muligheder var stadig åben. Næste step var så at finde et egnet mønster - og jeg ledte og ledte, men fandt aldrig lige præcis, det jeg var ude efter. Jeg tog derfor den beslutning, at jeg selv ville konstruere mønstret udfra forskellige mønstre. Det var en beslutning, som resulterede i mange prøve syninger af overdelen. Men det var også en beslutning, som jeg har lært fantastisk meget af. Og i bagspejlet ikke ville have været foruden. Kjolerne er nemlig helt unikke og special syet til hver af pigerne efter deres mål. Den treide kjole blev syet uden at jeg havde set pigen. Jeg havde kun hendes mål. Derfor fik jeg også ret hurtigt i processen købt en børngine. På et tidspunkt kunne jeg godt mærke på mine børn, at de var trætte af hele tiden at skulle prøve overdelen, stå stille og passe på alle nålene. Og det var et godt køb. Ginen er flittigt blevet brugt og vil det helt sikkert også fremover. 

Overdelen kommer fra en voksen 50'er kjole fra Symagasinet. Den er nedskaleret til børnestørrelse (str. 6, 8 og 10 år). Det tog mange forsøg, for den var helt rigtig. Den er syet i en kraftig brudesatin med en blonde lagt ind over. Skørtet er også brudesatin som i overdelen. Mønsteret kommer fra en brudepigekjole også fra Symagasinet. Men den er forlænget med 20-40 cm, så den går til anklerne. Over skørtet er der fire lag tyl, der er rundskåret og rynket. Så det bliver luftigt og kan puffes op. Under skørtet havde de et underskørt, som jeg havde købt i Lilly - der var ikke tid til også at sy dem, så der rundede jeg lige et hjørne. 

Pigerne var meget flotte og stolte over at være brudepiger og over at have så flotte kjoler på. De følte sig lidt som prinsesser. Det var et fantastisk godt bryllup og de passede flot til brudens kjole, som var lang og fuld af tyl og uden ærmer og stropper. Jeg er meget glad for, at jeg fik lov til at sy kjolerne og give den fuld gas...     

3 kommentarer:

  1. Det er virkelig nogen smukke kjoler du har lavet.
    Jeg kan godt forstå at pigerne var stolte af og glade for deres flotte kjoler.

    Kh. Linette

    SvarSlet
  2. Wow Sanne hvor er kjolerne og ikke mindst ungerne flotte. Så fine og ikke for meget!! Nu må vi vidst snart holde den der kreaweekend

    SvarSlet
  3. Hvor er de bare flotte! Helt vildt stort arbejde, du har haft gang i - men når resultatet bliver så flot, er det det hele værd :)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...