Sider

onsdag den 3. juli 2013

Dåbskjolen


Søndag d. 30.06.13 holdt vi barnedåb for Sigurd. Han blev naturligvis døbt i den dåbskjole, som de tre andre også er blevet døbt i. Kjolen har min kære mor syet i 2006 til Astrid. Det var før jeg fik interesse i selv at sy. 

Den er syet af rester fra min brudekjole, både den hvide brudesatin og guld blonden med sølv broderi. Båndet der er syet på mellem blonden og satinen er indkøbt til dåbskjolen. Den er syet sammen bagpå og lukkes med tre bindebånd. Foran er der ét wienerlæg, som jeg synes, gør kjolen meget elegant. Nederst er der en bred bord af guldblonden. Hvilket mønster hun har brugt, ved jeg ikke, men jeg vil gætte på, at hun har haft et grundmønster, som er blevet tilrettet efter mine ønsker. Nederst bagpå på kjolen er alle børnenes navne og dåbsdatoer broderet med guld. Det er igen min mor, der står for det, da hendes maskine kan brodere. Der er også syet en kyse til kjolen, men den passer ikke rigtig til en dreng og slet ikke sidst i juni. Kysen har nemlig en flæse af guldblonden. Hagesmæk er der også til kjolen, men Sigurd gylper så meget, at den slet ikke blev taget i brug, fordi jeg var sikker på, at den slet ikke kunne suge det nødvendige. Det betyder, at mange af dåbsbillederne af Sigurd er med stofble under hagen....

Alle vores børn er blevet døbt, da de var ca. 3 mdr. gammel, så der var heldigvis ingen problemer med at passe kjolen. Men den var noget varm at sove i.... Måske derfor han sov så godt netop den dag.

Vi havde en dejlig dag og naturligvis havde pigerne kjoler på, som jeg havde syet, men dem viser jeg en anden gang.  

1 kommentar:

  1. Nå tillykke med den lille mand. Meget fin dåbskjole

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...