Sider

torsdag den 16. maj 2013

Bluse af tilpasset mønster




I disse dage er jeg begyndt at interessere mig for mønstertilpasning. Denne bluse er syet af mit Libertystof, så jeg ville gerne have at den passede perfekt. Jeg har derfor taget udgangspunkt i et Stof og Stil mønster, som er blevet tilpasset over brystet, i længden og i hoftevidden. Det er helt vildt sjovt, synes jeg - det tager meget længere tid at sy, men resultatet skulle jo også gerne blive det bedre. Mønsteret passede ikke længere efter jeg ikke er gravid længere, så for at det ikke bare skulle ligge og ikke blive brugt, valgte jeg at ændre på det. Resultatet er da også tilfredsstillende. Måske skulle der lige have været indsnit ved brystet. Det smarte ved denne bluse, er elastikken i halsen, hvilket gør den dejlig let at amme i. 

Mens jeg har interesseret mig for tilpasning af mønstre, er jeg faldet over en teknik, der hedder FFRP (Fit For Real People). I går kom posen med en bog om teknikken og jeg glæder mig til at læse den. Og jeg er sikker på, at jeg kommer til at vise og skrive meget mere om den teknik.

onsdag den 8. maj 2013

Natbukser til mine drenge af genbrugsstof




Forleden dag var min mand ved at rydde op i sit tøjskab - en meget sjælden begivenhed :-) Han kasserede et par natbukser, som ikke var meget slidte. Dem snuppede jeg, for at lave dem om til natbukser til mine drenge. Det blev til ét par til Alfred med de originale knapper påsyet og to par til Sigurd. Alfreds er syet efter Minikreas mønster og Sigurds er syet efter samme mønster som et tidligere indlæg.

Alfred synes det er sjovt, at både han og Sigurd har samme natbukser og at det er fars gamle natbukser, det er lige prikken over i'et. 

Selv synes jeg det er lidt sjovt at forvandle noget, der bare ligger i skabet og ikke bliver brugt, til noget som næsten ikke kan nå ud af vaskemaskinen, inden det igen skal bruges.  

torsdag den 2. maj 2013

Her ligger han og sover så sødt






De første uger hjemme med Sigurd har vi haft svært ved at få amningen til at fungere. Det resulterede i at han ikke tog på og det har været nødvendigt at supplere med modermælks erstatning. Det startede med at han havde en uheldig sutteteknik, så han ødelagde mine brystvorter. De revnede på tværs og det gjorde noget så ondt. Heldigvis hjalp det med suttebrikker, men han havde stadig en dårlig sutteteknik og kunne derfor ikke stimulere mælkeproduktionen. Vi lejede derfor en brystpumpe for at stimulere mælkeproduktionen og give brysterne lidt hvile. Samtidig fik han erstatning, så han kunne komme op på fødsels vægten. Den dårlige sutteteknik var fordi han havde et stramt tungebånd. Vi var derfor forbi læge og øre-, næse- og halslæge for at få det klippet. Hele denne omgang har kostet en del ressourcer og der har stort set været lukket for syningen. Men nu er vi ved at være oppe igen. Han sutter fint, min mælkeproduktion er øget, han er oppe på fødsels vægten og sutteflasken er kun engang imellem. 

Det at han nu er mere mæt, betyder selvfølgelig også, at han sover bedre. Han har været så heldig, at min Faster har strikket et meget flot tæppe til ham. Det er så flot, at jeg er nød til at vise det frem. Jeg kan nemlig ikke strikke. Ind imellem alle amningerne, skoldning af sutteflasker og udmalkning har jeg dog syet lidt af mine stofrester til Sigurd. En trøje og et par bukser. 
    



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...