Sider

tirsdag den 26. februar 2013

Natdragt med stjerner


Endnu en natdragt til Alfred efter samme mønster som her. Denne gang har jeg lagt 2 cm mere til benene og forkortet ærmerne med 1,5 cm. Det var lidt hurtigere at sy dragten anden gang, men det er stadig et stort arbejde for et stykke nattøj. Til gengæld tilbringer mine børn meget tid i deres nattøj pga. vores nattøjsdage, så det er det værd. 

En nattøjsdag er et begreb, vi indførte for nogle år siden. Det betyder, at det er en hel dag (weekend eller ferie), hvor man ikke skal ud af huset, men bare være hjemme og hygge. Det giver noget ro til børnene med disse dage, hvor der i hverdagen kan være nok at se til med skole, SFO, børnehave, vuggestue, fritidsaktiviteter, venner osv. 

mandag den 25. februar 2013

Robot sengetøj




Alfred har fået ny seng. Dvs. han har fået en madras på gulvet. Tremmesengen var blevet for lille. Tit vågnede han om natten, fordi han på en eller anden måde var kommet i klemme i sengen og ikke selv kunne komme fri. Han bevæger sig meget om natten. Det ved jeg - for han vil tit gerne sove ved siden af mor. Med madrassen på gulvet er der ikke så langt, hvis han falder ud af sengen. Faktisk er det kun den første aften, vi har samlet ham op fra gulvet. 

Nå, men jeg har jo for lang tid siden købt stof til sengetøj med robotter til ham. Det var ligget længe og ventet på at blive syet. Først manglede jeg tittekant og glemte det hver gang jeg var i butikker og så fandt jeg ud af, at det grønne baggrundsstof jeg i første omgang havde købt, ikke var "blødt" nok. Men nu er sengetøjet blevet færdigt og jeg glæder mig til at vise ham det. 

Der er en lille rest stof tilbage, så måske jeg skulle lave nogle robotpuder til at ligge på gulvet, så han lander lidt blødt. Nu lægger vi en ekstra dyne, så han ikke slår sig, hvis han kommer for lang ud over kanten. 

lørdag den 23. februar 2013

Mine første Liberty stoffer






Ja, jeg har flottet mig og købt 5 forskellige Liberty stoffer á en meter hver. Jeg har på forskellige blogs læst en del om de stoffer og set så mange flotte mønstre, at nu måtte jeg også eje nogle. Jeg fandt en engelsk hjemme side, hvor de havde rigtig, rigtig mange forskellige mønstre. Jeg brugte en hel formiddag på at vælge (godt man er på orlov) de fem ovenstående mønstre. Det var lidt billigere end i DK. Prisen pr. meter lå på ca. 122 kr. Fragten kostede ikke mere end, hvad den ville have gjort her hjemme og 2 dage tog det kun at sende dem. 

Og Liberty stofferne lever fuldt ud op til mine forventninger. Hvor er de bare lækre. Hele dagen har jeg gået og kigget og rørt ved dem og jeg glæder mig vildt til at skulle sy af dem. Det første skal være en etagenederdel til Astrid, for hun har snart fødselsdag og ønsker sig en nederdel med meget vidde i blå farver. Hvad resten skal bruges til ved jeg endnu ikke, men blå er min yndlings farve, så mon ikke jeg finder på noget. 

onsdag den 20. februar 2013

Fastelavn




Her hænger de så. Tre dragter klar til at børnene vågner og skal holde fastelavn i skole, børnehave og vuggestue. 

Prinsessedragten har jeg skrevet en del om, men jeg har også syet nyt fastelavnskostume til Astrid. Hun havde et ønske om at være cheerleader. Hendes dragt er lavet af dansestof i farver, hun selv har valgt. Hun har også selv lavet en tegning af, hvordan nederdelen skulle være og jeg har så lavet den så tæt på som muligt. Det er en sol-nederdel lavet af 12 baner. Jeg brugte beregneren til sol-nederdelen som findes her. Trøjen er et "stof og stilmønster", hvor jeg både foran og bag har lavet et V (inspireret af MIT's cheerleader dragter). Der blev ikke tid til at sy bogstaver på, da dragten var færdig i sidste øjeblik. Nogle gange må man jo skære et hjørne eller to. 

Alfred kunne passe sin dragt fra sidste år, så han var dalmatiner endnu engang. Han var dog ikke meget for at skulle klædes ud.

lørdag den 2. februar 2013

Og nu er prinsessekjolen færdig








Så blev kjolen færdig og Sidsel har taget den i brug. Der er blevet syet tre lilla blomster på forstykket og syet foldeelastik i halsen. Er ikke helt tilfreds med det, da det bølger, men det går nok. Skal også lige have ordnet ryggen igen, da det velcrobånd jeg har sat på ikke rigtig fungerer. Det er kun sat fast med tabe, så det skal nok lige have et par sting. De tidligere indlæg om prinsessekjolen kan ses her og her og her  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...